EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Севлиево: 20 млн. лв. за ВиК мрежа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Севлиево: 20 млн. лв. за ВиК мрежа

mail09:45 | 24.01.2013прегледи 726 коментарикоментари 0


Над 20 млн.лв. са осигурени за подобряване на водоснабдяването на Севлиево и обновяване на водопроводната мрежа на общината. Това стана ясно след среща на министър – председателя Бойко Борисов, министъра на околната среда и водите Нона Караджова, кмета на Севлиево Иван Иванов и кметовете на села в общината.
Средствата са осигурени по два проекта: 18.9 млн.лв. за рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево, финансиран по Оперативна програма „Околна среда” и 1.5 млн.лв. от държавния бюджет за реконструкцията на довеждащ водопровод до пречиствателна станция за питейна вода „Стоките“ и източен водопроводен клон за питейна вода в град Севлиево. Трасетата на водопроводите преминават през територията на общините Севлиево, Габрово и Априлци, като захранват и с. Янтра от община Дряново, а съществуващият в момента етернитов водопровод е амортизиран, често възникват аварии, които прекъсват водоснабдяването и влошават качеството на питейната вода.
Държавното предприятия ПУДООС ще отпусне безлихвен заем в размер до 234 674лв. на община Севлиево за проектиране на реконструкция на довеждащ водопровод за питейно – битово водоснабдяване на града и други населени места по трасето на водопровода, стана ясно още след срещата.

С изпълнението на двата проекта ще се подобри качеството на питейната вода; ще се предпазят урбанизираните зони от наводняване и ще намалее рискът до минимум от евентуални щети от наводнения. С рехабилитацията на ВиК мрежата ще намалеят загубите на питейна вода, които в момента възлизат на около 68%, ще се понижи рискът от замърсяване на околната среда и за здравето на населението и ще се подобри инвестиционния климат, както в град Севлиево, така и в цялата община.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053