EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Северните народи против помощ за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Северните народи против помощ за Гърция

mail18:24 | 25.03.2010прегледи 787 коментарикоментари 0


Допитване  сред европейските граждани по поръчка на Фондацията за политическа иновация (Fondpol),осъществено във Франция, Германия, Испания, Италия и Великобритания  показва, че 58% от анкетираните не са съгласни страната им да помогне финансово на Гърция в името на "европейската солидарност", съобщава Франс прес.
Има голяма разлика между отговорите в Испания, Италия и Франция от една страна и Германия и Великобритания от друга. Те частично отразяват съответните позиции на правителствата на тези страни, които на срещата на върха в Брюксел днес и утре ще се опитат да постигнат споразумение по помощта за Гърция.
Докато 53% от французите, 55% от испанците и 67% от италианците подкрепят отпускането на помощ на Гърция, едва 24% от германците и 22% от британците се обявяват за такава подкрепа.
Най-голям дял  (69%) испанци, чиято страна е критикувана заради прекомерния бюджетен дефицит, се опасяват, че Испания може да бъде застигната от съдбата на Гърция в близко бъдеще. Следват французите (61 %), италианците и британците (по 50%), докато значително мнозинство от германците (34%) са на мнение, че са защитени от такава криза.
Според 60 % от анкетираните лошото управление на държавните финанси от гръцките правителства е основна причина за сегашната ситуация, като и тук преобладават германците (78%).
Запитани от кой сектор трябва да започнат най-напред икономиите, участниците в допитването посочват първо отбраната и армията (40%), след това помощите за компаниите (28%), докато много по-малък дял искат да се посяга на социалните помощи, помощите при безработица или здравните осигуровки, образованието и пенсиите.


Тагове: помощ, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg