EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Северна Италия е на ръба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Северна Италия е на ръба

mail11:00 | 27.05.2013прегледи 493 коментарикоментари 0


Северна Италия е на ръба на икономическа пропаст, предупреди ръководителят на конфедерацията на работодателите Кофиндустрия (Confindustria) Джорджо Скинци, цитиран от Франс прес.
Ако Северът се срине, "ще повлече със себе си цялата страна, която ще се върне 50 години назад и ще бъде изключена от Европа", изтъкна Скинци на годишното общо събрание на организацията.
Той изрази силна загриженост и от скока на безработицата (11,5 на сто и 38,4 при младежите между 15 и 24 години).
"Липсата на работа е майка на всички социални неволи", подчерта Скинци, призовавайки за борба с проблема "в структурен план и по уравновесен начин, като се действа едновременно по отношение на цената на труда, производителността и регламентите". Според него предприятията са готови да подкрепят правителството чрез инвестиции и наемане на работна ръка.
"Шефът на шефовете" изрази пожелания правителството начело с Енрико Лета - първото след войната, обединяващо левица и десница - "да има достатъчно време да приложи необходимите политики". Ръководителите на предприятия искат най-вече "данъчна система, която подкрепя, създава богатство и го разпределя, прозрачно и съблюдаващо правата на гражданите и на компаниите".
Според него възстановяването на италианската икономика "трябва да се опира на основния стълб на промишлената политика". На събранието присъства Енрико Лета, който също изтъкна, че трябва "да се възвърне приоритетът на промишлеността" в европейските икономики. Скинци се спря и на "драмата" в строителния сектор - "толкова дълбока криза, че искаме от вас, господин премиер, специална намеса, за да се спаси тази фундаментална сфера от икономиката". Той предупреди и за необходимостта да се предотврати трета вълна на "кредитен срив" (радикално намаляване на отпусканите от банките кредити).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg