EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сделки Франция - Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделки Франция - Индия

mail12:05 | 30.01.2024прегледи 434 коментарикоментари 0


Индийският конгломерат "Тата" (Tata) и френският самолетостроител "Еърбъс" (Airbus) подписаха споразумение за съвместно производство на граждански хеликоптер, съобщи индийският министър на външните работи Винай Кватра, цитиран от световните агенции. 

Споразумението е подписано по време на продължаващото държавно посещение на френския президент Еманюел Макрон в Индия. 

"Тата" и "Еърбъс" вече си сътрудничат за производството на транспортния самолет "Си-295" (C-295) в Гуджарат, родния щат на индийския премиер Нарендра Моди. 

Промишленото партньорство между "Тата" и "Еърбъс" е за производство на хеликоптери "Ейч-125" (H125) със значителен местен компонент, посочи Кватра пред медии.

Произвежданите в Индия машини ще бъдат и изнасяни за някои от съседните страни.

Очаква се доставките да започнат през 2026 г., а местоположението на производствената база ще бъде определено от компаниите, посочи "Еърбъс".

По време на посещението на Макрон е било обсъдено и по-нататъшно сътрудничество в отбранителния сектор, според официални лица, които намекнаха за вероятността френският производител на двигатели "Сафран" (Safran) да съдейства за производство на двигатели за изтребители в Индия. 

Франция вече е вторият най-голям доставчик на военно оборудване за Индия, която използва френски изтребители вече четири десетилетия.

Индия вече закупи 36 френски изтребители "Рафал", преговаря за още 26, както и за модерни френски подводници. Франция се надява да сключи и договор за продажба на шест ядрени реактора от ново поколение. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038