EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сделка на българската Спиди в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделка на българската Спиди в Румъния

mail12:45 | 21.03.2014прегледи 986 коментарикоментари 1


Българската куриерска компания Спиди АД подписа предварително споразумение за придобиване на 100% от капитала на Дайнамик Парсъл Дистрибюшън СА (Румъния) и 100% от капитала на Геопост България ООД. Двете дружества са дъщерни на френската компания ГеоПост СА* и турската Геопост Юртичи Карго Сервизи АС и оперират на румънския и българския пазар на куриерски услуги.
По този начин Спиди започва да реализира плановете си за регионално развитие, като с придобиването на двете дружества българската куриерска компания ще има възможност да се фокусира върху консолидирането на българския и румънския пазар, като предоставя интегрирани логистични услуги на клиентите си от двете държави. Допълнително, Спиди ще има директен достъп до сухопътната мрежа на DPD в Европа, като пълноправен член.
Същевременно, сделката ще даде възможност на ГеоПост да придобие първоначално до 25% от капитала на Спиди като стратегически инвеститор, който през 2020 г. ще има опция да увеличи дела си до значително мажоритарно участие в дружеството.
Транзакциите ще бъдат реализирани при оценка на дружествата базирана на ЕV/EBITDA от 8 пъти.
Необходимите средства за придобиването на дружествата и инвестиционната програма за Румъния са на стойност от 30 милиона лева. Пълното финансиране ще бъде осигурено с увеличение на капитала на Спиди АД и с привличането на дългосрочен инвестиционен заем.


 


Тагове: Спиди, сделка
 
Коментари
 
Спасимир Гечев - 22-03-2014 г. 00:10:17

Браво на управляващите Спиди. Харесва ми как се справят с доставките даже и когата си бях в България

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg