EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сделка на братя Домусчиеви

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделка на братя Домусчиеви

mail06:10 | 21.11.2014прегледи 1862 коментарикоментари 0


Рохатин Груп (“TRG”), независима инвестиционна компания, чиято дейност е фокусирана върху развиващите се пазари, обяви, че TRG Growth Fund II е финализирал продажбата на своето 36.6% дялово участие в „Хювефарма” АД на „Адванс Пропъртис“ ООД, дружество, контролирано от семейство Домусчиеви. „Хювефарма“ АД със седалище в София, България, е международна, напълно интегрирана фармацевтична компания с фокус върху разработването, производството и продажбата на ветеринарномедицински продукти и хранителни добавки, както и на някои основни съставки, използвани в продукти за хуманна медицина. В резултат на тази сделка „Адванс Пропъртис“ ООД контролира ефективно 100% от „Хювефарма“ АД.
Кирил Домусчиев, Президент на Хювефарма, заяви: “TRG бяха сериозен партньор на Хювефарма и ние сме благодарни за техния принос в бързото глобално развитие и растеж на компанията. Радваме се, че Адванс Пропъртис отново притежава 100% от акционерния капитал на Хювефарма и продължава да подкрепя дружеството в постигането на нови стратегии за растеж. Съчетанието от опитен управленски екип и служители, и непрекъснати инвестиции в разработката на продукти и глобални производствени мощности, ни дава цялата увереност, че Хювефарма притежава необходимата основа за постигане на амбициозните си цели за растеж.
Собхи Хатем, Управител на TRG, заяви: “Много сме горди от успешната си инвестиция в Хювефарма, която позволи на TRG Growth Fund II капитализация от растежа на един от най-атрактивните сегменти на фармацевтичния пазар. Постигнатият от компанията растеж по време на нашето партньорство е доказателство за сериозната ни съвместна работа с Адванс Пропъртис, по специално приноса ни за увеличаване на международните партньори. Убедени сме, че качественият мениджърски екип, управляващ Хювефарма, ще продължи да води компанията към бъдещи успехи. TRG, заедно със своите дъщерни и свързани дружества, притежава над $5 милиарда в управлявани активи на частни пазари в допълнение към почти $1 милиард дялово участие на ликвидния пазар. Последната година TRG придоби Citi Venture Capital International (“CVCI”), дружество, занимаващо се с инвестиции в частни компании на развиващи се пазари, притежавано преди от Citigroup Inc., което разшири и подобри възможностите и международното присъствие на компанията в инвестициите в развиващите се пазари. „Хювефарма“ АД, основано през 2000 г. от семейство Домусчиеви, оперира в целия свят, като 99% от продукцията се продава извън България в над 95 държави. Основните продуктови категории на Хювефарма са хранителни добавки, ензими и ветеринарни продукти за животни както и активни съставки за лекарствени продукти за хуманна медицина.

„Адванс Пропъртис“ ООД е инвестиционно холдингово дружество, основано и контролирано от българските предприемачи Кирил и Георги Домусчиеви. Дружеството притежава стратегически дялови участия в диверсифицирано портфолио от компании. Освен „Хювефарма“ АД, инвестициите на Адванс Пропъртис включват 70% дялово участие в Параходство Български Морски Флот АД (БМФ), българска корабна компания, и други компании, опериращи в областта на пристанищните услуги, недвижимите имоти, логистиката и производството. Финансовата мощ и гъвкавост на структурата на „Адванс Пропъртис“ ООД се изразява в способността да се предоставят стратегически решения, да се подобрява ефективността на управленския процес и развитието на нови пазари, технологии и продукти включително и инвестиции. Дружествата, в които се инвестира, са отдадени на лоялността, високото качество на продукта и удовлетворението на клиента.

TRG е основана през 2002, Рохатин Груп е водеща компания в областта на управлението на активи на развиващи се пазари със седалище в Ню Йорк и представителства по целия свят включително Сингапур, Хонконг, Лондон, Буенос Айрес, Лима, Монтевидео, Мексико Сити, Сао Паоло, Мумбай и Ню Делхи.
Снимка: Рохатин Груп


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg