EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Сделка Airbus & Bombardier

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделка Airbus & Bombardier

mail12:33 | 18.10.2017прегледи 18776 коментарикоментари 0


Европейската авиокомпания "Еърбъс" и канадската "Бомбардие" ще реализират съвместно производството на среднокорпусните пътнически самолети CSeries, като след това "Еърбъс" ще се сдобият и с контролния пакет акции в предприятието, съобщиха днес от канадския производител. "Еърбъс" ще се сдобие с 50, 01% от акциите на предприятието CSeries Aircraft Limited Partnership.

От своя страна "Бомбардие" и "Инвестисмен Квебек" (инвестиционна агенция към правителството на Квебек) ще получат владение върху съответно 31% и 19%", гласи още изявлението. Според договора, подписан в понеделник, страните ще трябва да представят през следващите 20 години 6 000 нови самолета, като главната щаб-квартира и основното производство ще останат в канадската френскоезична провинция. Сделката беше постигната, след като възникна търговския спор между канадския авиостроител и американския въздушен гигант "Боинг", който инициира конфронтациите и подаде жалба към Министерството на търговията на САЩ с искане за разследване на канадците за нелоялна конкуренция. В резултат търговското ведомство на САЩ отсъди, че "Бомбардие" е получавал значителни субсидии и е продавал летателните машини на занижени цени и му наложи изравнителни и антидъмпингови мита на вноса на CSeries в размер на 220%.

"Бомбардие" е канадска корпорация, един от световните лидери в производството и доставката на иновативни решения в областта на транспорта, от граждански пътнически самолети и луксозни бизнес клас самолети до оборудване за железопътен транспорт. /БГНЕС

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg