EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Свищов ще бъде газифициран до 2020

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свищов ще бъде газифициран до 2020

mail15:09 | 15.11.2018прегледи 842 коментарикоментари 0


До началото на 2020 година община Свищов ще бъде газифицирана, съобщиха от пресцентъра на крайдунавската община.
Кметът на Свищов и началникът управление "Инвестиционна дейност" на "Булгартрансгаз" ЕАД инж. Стоян Киров са уточнили, че през лятото на следващата година ще започнат реалните дейности по изграждането на газопровода до Свищов.
Проектът, на стойност 4.7 млн. евро е с капацитет 20 хил. кубически метра на час и ще бъде захранван от района на град Павликени.
Дължината на газопровода е 41,8 километра и в община Свищов ще преминава през землищата на селата Горна Студена, Овча Могила, Козловец, Българско Сливово, Царевец и общинския център. За град Белене също е предвидено разклонение.
Проектът е обявен от правителството за обект с национално значение. Всички разрешителни от МРРБ са издадени, има разрешение и от МОСВ. В ход са и спасителни археологически разкопки на шест обекта, които попадат в обхвата на трасето.
Консултантът по проекта подготвя поръчката за избор на изпълнител и доставчик на самото строителство на газопровода и до началото на следващия месец ще започнат процедурите по избор на изпълнител, се посочва в съобщението.
Осигуряването на природен газ до местната индустрия е ключова предпоставка за стабилно развитие и растеж на икономиката в региона, уточняват от община Свищов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4139