EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световните централни банки стабилизират пазарите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световните централни банки стабилизират пазарите

mail11:31 | 10.05.2010прегледи 738 коментарикоментари 0


Европейската централна банка (ЕЦБ) и централните банки на САЩ, Канада, Великобритания и Швейцария организират съвместни извънредни мерки да улесняване на снабдяването с долари на банките от еврозоната, предаде Франс прес.
Тези мерки имат за цел да позволят на Европа да си доставя по-лесно долари, да подобри условията на ликвидности на пазарите на финансиране с американски долари и да предотврати разпространението на напрежението на други пазари и финансови
центрове.
Японската централна банка (Bank of Japan) от своя страна също обяви, че се присъединява към тези спешни мерки. Освен това тя вля 2000 милиарда йени (16,7 милиарда евро) в банковата система на страната, след като в петък извърши същата операция.
Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ обясни в комюнике, че условията за обмен с Bank of England, ЕЦБ и Швейцарската национална банка ще предоставят на
тези централни банки възможност да предлагат оферти в долари на техните пазари при фиксирани лихви, докато споразуменията с Канадската централна банка ще позволят теглене до 30 милиарда долара.
Суаповите споразумение са валидни до януари 2011 година, уточнява УФР.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg