EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световните автомобилни гиганти откриват България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световните автомобилни гиганти откриват България

mail10:50 | 25.03.2010прегледи 981 коментарикоментари 0


Централна и Източна Европа вече се намира във фокуса на вниманието на световните автопроизводители, търсещи минимална издръжка за производството си, съобщава РБК дейли. До този момент това се случваше предимно в Чехия и Словакия. Сега наред е България. На първо време става въпрос за мащабни планове на китайския автопроизводител Great Wall Motor, а на по- късен и на британски производители на електрически автомобили.
Автомобилният сектор от българската икономика преминава през революционни промени. Към края на 2010 г. се очаква от завода в град Ловеч да излязат първите модели с марката на Great Wall Motor. В същото време голям интерес предизвика и новината, че британският фонд Quorus Ventures има намерение да инвестира в производство на електроавтомобили в страната.
Редица проекти планират да реализират в България и компании от Германия, Франция и Турция, отбелязва изданието. Нови доставчици в региона търси и американският гигант Ford.
След многогодишна пауза България ще започне отново да произвежда автомобили. Първите ще са моделите Florid, Hover и Wingle на Great Wall Motor и ще бъдат сглобени от китайски резервни части в завода в Ловеч.
Въпреки, че България все още не произвежда собствени автомобили, изгодата от работата тук вече е оценена от световните производители.
През март 2009 г. в Пловдив стартира производство на хидравлична система фирмата
Ixetic от Франкфурт. Година по- късно компанията възнамерява да увеличи производството си, тъй като сред клиентите на компанията са и големи брандове като BMW и Тoyota.
Части за автомобили в България произвеждат и други компании от Белгия и Турция, припомня РБК дейли.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg