EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световни новости на „Медикус, Денто, Галения 2011“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световни новости на „Медикус, Денто, Галения 2011“

mail14:00 | 20.10.2011прегледи 687 коментарикоментари 0


12 световни новости може да се видят на изложбата „Медикус, Денто, Галения 2011“, която стартира на 19 октомври в Международен панаир Пловдив и ще продължи 4 дни. Иновативните изделия са двойно повече, отколкото на миналогодишното издание на деловия форум за медицина, стоматология и фармация. Експонати на директни изложители и представени фирми от общо 20 държави са подредени по щандовете в палата 11 на националния изложбен център.
“Новостите, които ще бъдат демонстрирани, и събитията от деловата програма акцентират върху грижата за пациента. Това ще помогне България да използва своите шансове и да се развие като предпочитана дестинация за медицински туризъм. На изложението намират място и бизнесът, и науката, и добрите практики”, заяви при откриването главният директор на панаира Иван Соколов.
Лентата преряза зам.-министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев. „Убеден съм, че изложбата „Медикус, Денто, Галения“ ще запази авторитета си като едно от утвърдените средища за привличане на инвестиции в здравеопазването и за неговото модернизиране“, подчерта той.
Най-модерният в света дентален лазер показва фирма „Дентакон“. С него се избягват вибрациите и болката, характерни за лечението с обикновените зъболекарски машини, а операциите са по-прецизни. След медицинското изложението в Кьолн и в Пловдив може да се види още един модерен лазер. Той е безвреден дори за деца и бременни жени, твърдят изложителите от „Контакт Медикъл интернешънъл“, които са представители на производителя от САЩ. Най-много са новостите в сферата на имплантологията.
На „Медикус, Денто, Галения 2011“ присъства и широка гама от медицински консумативи и продукти. Сред тях са препарати за избелване на зъбите, които не създават разлика с цвета на пломбите, тъй като не действат химически, а само премахват налепите и петната. Голяма част от продуктите дава възможност по-пълно да се възстановят дефектите, възникнали от увреждания или след орални операции.
Един от основните акценти на „Медикус, Денто, Галения 2011“ е профилактиката. Националната пациентска организация (НПО) провежда безплатни прегледи, беседи и консултации за сърдечносъдови заболявания, рак на гърдата, хепатит и проблеми с щитовидната жлеза. Спряхме се на тях, защото са с висока степен на разпространеност и е необходим национален план за профилактика, каза зам.-председателката на НПО Евгения Адърска на пресконференция преди откриването на изложението.
БЧК-Пловдив организира безплатни консултации и измерване на АН за изследване на сърдечносъдови рискови фактори. На щанда ще се правят демонстрации за оказване на първа долекарска помощ, а пред палата 11 работи мобилен кабинет за кръводаряване. Участието ни в изложението ще мине под мотото „Да щадим живота и да ценим здравето“, поясни Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив.
Близо 90% от денталните практики в България не се различават от европейските като оборудване, методи за лечение и за създаване на комфорт на пациентите, заяви д-р Борислав Миланов, председател на Българския зъболекарски съюз, чийто симпозиум е на 20 октомври. В научната част на съпътстващата програма влизат още: Международен конгрес по възстановителна дентална медицина (21 и 22 октомври) и Симпозиум по пиезохирургия и имплантология (20 октомври).
„Медикус, Денто, Галения“ по нищо не се различава от изложението в Кьолн, в Международен панаир Пловдив има перфектни условия, подчерта Чавдар Косев, председател на Асоциацията на денталните дилъри в Българя, която е съорганизатор на изложбата.
На 21 октомври ще получат своите награди победителите в третото издание на конкурса „Мениджър на дентална практика“, организиран от Асоциацията на денталните мениджъри в България и от в. „Стоматологичен свят“. Проверките, които направихме в кабинетите на номинираните, показаха, че зъболечението у нас вече е доста по-дружелюбно към пациента, каза д-р Нелия Михайлова, зам.-председател на Асоциацията.
Посетителите специалисти имат право на безплатен достъп след онлайн регистрация в сайта на панаира. Палата 11 ще бъде отворена всеки ден от 9 до 18 ч, а в събота – до 14 часа. Входният билет струва 2 лева.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg