EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Световната икономика се стабилизира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световната икономика се стабилизира

mail13:06 | 08.06.2009прегледи 577 коментарикоментари 0


През второто тримесечие на 2009 година се появиха "слаби надежди" за стабилизиране на световната икономика, констатира Банката за международни плащания (БМП), въпреки, че инвеститорите отново поемат рискове, предаде АФП, цитирана от БТА.
Пазарите обаче все още не са възстановили равнището си преди кризата, започнала през септември миналата година с фалита на американската банка Леман Брадърс (Lehman Brothers), подчертава банката, която експертите наричат централната банка на централните банки.
Сривът на Леман Брадърс доведе до замразяване на кредитите между банките и предизвика рязък спад на световните финансови пазари, отбелязват експертите на БМП в тримесечния си анализ.
"Първите слаби надежди, че най-тежкото е отминало и за финансовата криза, и за икономическия спад, събудиха отново апетита към риска сред инвеститорите" от края на февруари до
май, отбелязват експертите на базелската банка.
Според БМП наблюдаването възвръщане на доверието се дължи на многобройните спасителни планове в банковия сектор, обявени в редица страни, както и на мерките, взети от централните банки, които понижиха значително водещите си лихви.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg