EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Световната банка с нова визия за България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Световната банка с нова визия за България

mail17:50 | 16.02.2011прегледи 1741 коментарикоментари 0


Групата на Световната банка в момента подготвя нова Стратегия за партньорство с България за периода 2011-2015 г., която се очаква да бъде дискутирана от Борда на изпълнителните директори на банката през май тази година, стана ясно на среща между министър-председателя Бойко Борисов и директора на Световна банка за Централна Европа и Балтийските страни Питър Харолд, съобщава правителствената пресслужба.
Новата стратегия за партньорство трябва да подкрепи страната ни за постигането на разумен и устойчив растеж за всички с фокус върху реформите на политиките и засилване на институционалния капацитет в определени сектори. Целта е България да се възползва максимално от съществуващото европейско финансиране, като подкрепата от Световна банка е под формата на нов вид техническа и аналитична помощ и само допълващо финансиране при нужда.“Имате прекрасен екип и нещата в последната година вървят действително добре. За Световната банка е привилегия да продължи сътрудничеството си с България по пътя й като успешен член в Европейския съюз”, заяви Питър Харолд.
“Световната банка възнамерява да работи със страната, за да се подпомогне усвояването на средствата от ЕС чрез предоставяне на нов тип услуги, а именно такива, базирани на знанието, за да се посрещнат предизвикателствата на стратегията Европа 2020 в области като иновации, адаптация към климатичните промени и намаляване на въглеродните емисии. При необходимост банката ще предоставя и финансови средства, които да допълнят средствата, идващи от европейските институции”, допълни той.
По време на днешната среща беше подчертан стремежът на банката да продължи да подкрепя развитието на инфраструктурата на България, като беше изтъкнато, че е започнала работата за подкрепа на реформите в железопътния сектор.
Стана ясно също така, че Международната финансова корпорация, институцията от Групата на Световната банка, която работи с частния сектор, ще продължи да подкрепя зелените инвестиции и тези, свързани с климатичните промени и насочени към инфраструктурата, промишлеността, селското стопанство и социалния сектор.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg