EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

СБ ще инвестира $200 млн. на Балканите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СБ ще инвестира $200 млн. на Балканите

mail06:35 | 08.12.2017прегледи 10162 коментарикоментари 0


Готови сме да финансираме проект за търговия и транспорт в региона на Западните Балкани - в размер на до 200 млн. долара. Това каза изпълнителният директор на Световната банка Кристалина Георгиева по време на форум на българското правителство и Световната банка за регионалната интеграция на Балканите, предаде „Фокус“.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов затова, че ни събра, че повече напред нашия регион към по-голяма интеграция. Има огромен потенциал в интегрирането на Западните Балкани и с поемането на председателството на ЕС, България има възможност да допринесе да усвои този потенциал“, обясни Георгиева.

„Днешната среща има съвсем ясна и конкретна задача – да погледнем по-сериозно на транспортните връзки и на потенциала на IT сектора в региона. По отношение на транспортните връзки – това, което искаме да видим е движението на стоки и хора в нашия регион, да се ускори с по-качествена инфраструктура и с въвеждането на интелигентни технологии да превърнем физическите опашки във виртуални. Да създадем възможности за едно гише на всяка граница и процедури, които позволяват търговията да върви по-бързо и така да стане по-голяма. Ние конкретно сме готови да финансираме проект за търговия и транспорт, който да помогне на страните в региона да отстранят пречките, които днес съществуват. Вероятно в размер на 150 до 200 млн. долара, така че 6-те страни да могат да постигнат това, което днес на ГКПП „Капитан Андреево“ България и Турция показват“, каза още тя и допълни, че така ще се стимулират по-добри икономически връзки, повече работни места и по-високо качество на живота на хората в региона.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg