EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СБ прехвърли $400 млн. на банките в Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СБ прехвърли $400 млн. на банките в Украйна

mail20:36 | 28.09.2009прегледи 381 коментарикоментари 0


Украйна получи в края на изминалата седмица очакваните средства от Световната банка (СБ) в подкрепа на финансовата й система. Това заяви на среща с вицепрезидента на СБ за Европа и Централна Азия Филип Ле Ру украинският премиер Юлия Тимошенко, цитирана от ИТАР-ТАСС.
По думите на Тимошенко "това е изключително важно за Украйна, за поддържането на банковата й система", съобщи днес пресслужбата на премиера.
Както уточниха пред ИТАР-ТАСС представители на украинската централна банка, става дума за 400 млн. долара. Продължават преговорите за отпускането на втория транш от 350 млн. долара по тази програма.
Тимошенко посочи, че до края на годината Украйна разчита да получи четвърти кредит за политиката на развитие - третият бе в размер на 500 млн. долара. "Силно се надяваме този процес да завърши успешно, за да може да даде резултат до края на годината", каза тя.
Според Филип Ле Ру Украйна има голям потенциал за развитие.
"Продължителните реформи в банковата система ще станат една от предпоставките за възстановяване на частния сектор" в страната, отбеляза той.


Тагове: банки, Украйна, СБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg