EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СБ: България се движи добре

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СБ: България се движи добре

mail15:32 | 24.01.2017прегледи 851 коментарикоментари 0


Фирмите, създадени в България след 2000-та година, които са експортно ориентирани, стоят успешно на международните пазари и при тях производителността на труда е по-висока. Дружествата с по-стара история, ползващи по-традиционни бизнес практики отчитат по-ниска производителност на труда. Това заяви по време на дискусия за възможностите за растеж на страната ни през 2017 г. Тони Томпсън - постоянен представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия.
"Ръстът на производителността на труда в България на годишна база е 3%. Ако това темпо се запази, на страната ще е необходимо повече от едно поколение време, за да се изравни със средния стандарт на живот в Европейския съюз. Ако този процент стане 4 - 5 на годишна база, средноевропейското равнище ще бъде постигнато в по-обозримо бъдеще. Това коментира постоянният представител на Световната банка за България и заяви, че през последните две години в България е постигнат голям напредък.
Томпсън отбеляза още:  "Когато дойдох в България през лятото на 2014 г. видях опашки от хора, чакащи пред банковите клонове, за да си получат парите след фалита на КТБ. Българското правителство предприе конкретни мерки и днес финансовата система в страната е много по-добра и по-солидна."
Единият от проблемите пред икономическото развитие на България е липсата на работна ръка и Европейската комисия препоръчва прилагане на активни политики за ангажиране на младите хора.
 


Тагове: СБ, икономика
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg