EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Съд отклони искане срещу Deutsche Bank

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Съд отклони искане срещу Deutsche Bank

mail13:35 | 30.06.2017прегледи 1561 коментарикоментари 0


Федерален съд в САЩ отклони искане срещу Deutsche Bank AG за укриване на големи дефицити по механизма на пране на пари и по-специално за така наречената "огледална сделка", чрез която от Русия са били оттеглени милиарди долари.

Окръжният съдия на САЩ Аналиса Торес съобщи, че инвеститорите, които са закупили ценни книжа на немската банка в САЩ, не са посочили по какъв начин Deutsche Bank ги е заблудила или е възнамерявала да ги заблуди.

Адвокатът Джереми Либерман, който представлява инвеститорите в германската банка от 31 януари 2013 г. до 26 юли 2016 г., отказа коментар за „Ройтерс". Представителят на Deutsche Bank Рене Калабро също не пожела да коментира казуса.

Deutsche Bank се договори на 31 януари да заплати около 630 млн. долара за да удовлетвори претенциите на американските и британските регулаторните органи за неспособността на банката да предотврати нелегалния износ на 10 млрд. долара от Русия.

В хода на „огледалната сделка" клиентите на банката в Русия са купували руски ценни книжа в рубли, докато чуждестранните клиенти за продавали същите ценни книжа в долари.

Deutsche Bank ограничи операциите си в Русия, след като се заговори за подозрителните сделки./Инфосток


Тагове: съд, САЩ, Deutsche Bank AG
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg