EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Спад в индустрия + потребление, Ню Йорк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Спад в индустрия + потребление, Ню Йорк

mail17:38 | 18.01.2016прегледи 1465 коментарикоментари 0


Индустриалното производство в САЩ се сви през декември с 0,4% на месечна база след спад с 0,9% през ноември (низходяща ревизия от понижение с 0,6%), показват данни на Федералния резерв. Това представлява влошаване на индустриалното производство в САЩ за десети от последните дванадесет месеца. Натовареността на индустриалните производствени мощности се влоши в края на 2015-а година до 76,5% от 76,9% през ноември при прогноза за по-сдържано понижение до 76,8%. Федералният резерв следи данните за натовареността на производствените мощности като мерило за размера на "свободния" капацитет в икономиката на САЩ и до каква степен може да се ускори икономическия растеж без това да предизвика по-сериозен инфлационен натиск.

Американските потребители ограничиха своите разходи през декември, приключвайки една не много добра година на слабо потребление въпреки стабилно подобрение на трудовия пазар и месеци на много евтин бензин. Продажбите на дребно през декември се понижиха с 0,1% месечна база до 448,1 млрд. долара, при прогноза за стагнация (0,0%) спрямо ноември, когато те отчетоха отскок с 0,4% (възходяща ревизия от повишение с 0,2%), показват данни на Министерството на търговията.

Освен това промишлените мениджъри в региона на Ню Йорк отчитат рязко влошаване на бизнес условията през първия месец на новата година, показват резултати от последно проучване на Фед на Ню Йорк. Индексът, измерващ бъдещите очаквания за общите бизнес условия през следващите 6 месеца, се влоши доста силно, падайки през януари до 9,51 пункта от 35,65 пункта през декември и достигайки най-ниско ниво от началото на 2009-а година. Това не говори добре за нагласите на промишления сектор в началото на новата година. Всички тези данни потвърждават, че и в началото на 2016-а година промишленият сектор в САЩ ще остане под натиск от по-силния долар, който оскъпява американския износ, от слабото глобално търсене (потребление) и от срива на петролните цени до 12-годишни дъна под 30 долара за барел. Проучването на Фед на Ню Йорк е първият значим индикатор за поведението на американския промишлен сектор в началото на новата година, като следващото важно проучване за промишлената активност през януари е за региона на Филаделфия и ще бъде оповестено следващия четвъртък (21-ви януари).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg