EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Рекордно малък търговски дефицит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Рекордно малък търговски дефицит

mail08:10 | 11.02.2013прегледи 445 коментарикоментари 0


Търговският дефицит на САЩ се е свил през декември до най-ниското си равнище от почти три години, което предполага, че икономиката е била в по-добро състояние през четвъртото тримесечие, отколкото се смяташе първоначално, предаде Ройтерс. Министерството на търговията обяви днес, че търговският дефицит на САЩ е намалял пред декември до 38,5 милиарда долара. Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, очакваха дефицит от 46 милиарда долара.
Това предполага, че правителството на САЩ ще преразгледа към повишение цифрите за растежа на икономиката през последното тримесечие на 2012 година. Предварителните данни сочеха свиване
от 0,1% на БВП. Правителството обяви предварителните си данни за растежа на икономиката за четвъртото тримесечие преди да са налични данните да търговския дефицит. Износът е скочил с 8,6 милиарда долара през декември, насърчен от продажби в сектора на промишлеността. Благодарение на бума в добива на петрол, подпомогнат от технологията  хидравлично разбиване, износът на суровината е нараснал с почти 1 милиард долара до рекордно високо равнище. Спадът на вноса на петрол е причината за намаляването на доставките от чужбина като цяло до 4,6 милиарда през декември. За цялата година вносът на петрол в страната е спаднал до най-ниското си равнище от 1997 година като обем.За цялата 2012 година търговският дефицит е намалял с 3,5% до 540,4 милиарда долара. Износът е нараснал миналата година с 4,4%.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg