EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ:Производствените цени растат, икономиката също

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Производствените цени растат, икономиката също

mail17:00 | 21.07.2014прегледи 796 коментарикоментари 0


Производствените цени в САЩ са нараснали с 0,4 на сто през юни на фона на поскъпването на бензина, но общата инфлация е останала под контрол, съобщи министерството на труда, цитирано от Асошиейтед прес.
Индексът на производствените цени, който измерва стойността на стоките и услугите, преди те да стигнат до потребителите, се е повишил с 0,4 на сто миналия месец след спада с 0,2 на сто през май, посочи министерството. Горивата са поскъпнали с 6,4 на сто, а стоманата - с 3 процента. Зърното, сиренето и колите под наем обаче са поевтинели. За изминалите 12 месеца производствените цени са се повишили с 1,9 на сто, покривайки целта на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ за инфлация от 2 процента.
Икономиката във всички региони на САЩ е продължила да бележи растеж през юни и началото на юли, подпомогната от потребителските разходи, се посочва в проучване на Управлението за федерален резерв (УФР) на страната, цитирано от Асошиейтед прес и Франс прес.
Всички 12 региона на УФР отчитат растеж, като пет - Ню Йорк, Чикаго, Минеаполис, Далас и Сан Франциско - имат умерен растеж, а останалите скромен. Растежът на Бостън и Ричмънд е бил малко по-бавен спрямо предходния отчетен период.
Разпространеното снощи проучването на американската централна банка, известно като Бежовата книга, ще бъде използвано от служителите на институцията, когато заседават отново на 29 и 30 юли за определяне на лихвената политика.
Анализаторите очакват УФР да запази краткосрочните си лихви на рекордно ниското почти нулево равнище и да разреши още едно намаляване на програмата за изкупуване на облигации, която цели да поддържа краткосрочните лихви ниски.
Председателката на УФР на САЩ Джанет Йелън подчерта пред горната и долната камара на американския Конгрес, че въпреки значителното подобряване в заетостта централната банка не бърза да оттегля значителната си подкрепа за икономиката.
Бежовата книга е съставена на базата на информация от 12-те регионални банки на УФР в периода преди 7 юли. Според доклада потребителските разходи са се увеличили във всеки регион, като автомобилните продажби са били по-значителни от останалите продажби на дребно.
Туризмът е бил силен, като хотелите в регионите Бостън, Ню Йорк, Атланта и Минеаполис определят търсенето на стаи като значително.
Всичките 12 региона отчитат подобряване на заетостта, като няколко посочват, че компаниите са имали затруднения да попълнят позициите за квалифицирана работна ръка. Като се изключи увеличаването на заплатите, за да се привлекат квалифицирани работници, натискът за по-високо възнаграждение не е бил особено силен.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg