EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Продажбите на дребно растат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Продажбите на дребно растат

mail11:30 | 21.07.2022прегледи 861 коментарикоментари 0


Американските потребители са ускорили темпа на харчене през юни спрямо май въпреки силното поскъпване на бензина и храните. Продажбите на дребно в САЩ бележат растеж от 1% за миналия месец в сравнение с преразгледан спад от 0,1 на сто за май, отчете днес министерството на търговията, цитирано от Асошиейтед прес и ДПА.

Юнският резултат е над очакванията на икономистите, които залагаха на увеличение от 0,8 на сто спрямо първоначалното свиване с 0,3 на сто за преходния месец.

Продажбите в мебелните магазини са нараснали с 1,4 процента, а на потребителска електроника са се повишили с 0,4 на сто. Универсалните магазини понасят удар, отчитайки спад от 2,6 процента. Онлайн търговията показва устойчивост с растеж 2,2 процента. Ресторантьорският бизнес е постигнал увеличение от 1 процент.

Данните са отчетени на фона на нов 40-годишен връх на инфлацията в САЩ през юни заради покачването на цените на бензина, храната и наемите, което оказва натиск върху бюджетите на домакинствата и върху Федералния резерв в посока на агресивно вдигане на лихвените проценти - тенденции, които засилват риска от рецесия, отбелязва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg