EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Провал на две банки от Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Провал на две банки от Европа

mail16:30 | 16.03.2015прегледи 874 коментарикоментари 0


Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ предяви възражения към капиталовите планове на три от общо 31 големи банкови групи, които преминаха нов етап стрес тестове, предаде ДПА.
Две от трите банки, на които УФР не е дало одобрение за разходните планове, необходими за изплащане дивиденти или други възнаграждения на акционерите, са подразделения на европейски банки.
Американската централна банка е възразила срещу капиталовите планове на Deutsche Bank Trust Corporation и Santander Holdings USA, изтъквайки "качествени" опасения с акцент върху "слабостите" в стратегиите за управление на риска въпреки техните финансови резерви.
УФР одобри разходните планове на 28 американски банки, като заяви, че след стрес тестовете те имат достатъчно големи капиталови буфери, за да продължат да кредитират при нова финансова криза и тежък икономически спад, информира Асошиейтед прес.
Освен на американското подразделение на германската DB и на испанската Banco Santander SA, УФР е отхвърлило плана и на Bank of America.Този втори кръг от тестове бе предшестван от симулация на тежка рецесия миналата седмица и това бе първата фаза. Тогава всичките 31 банки издържаха успешно проверката, припомня ДПА.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg