EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ:Нови здравни права на американците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Нови здравни права на американците

mail15:30 | 06.01.2014прегледи 844 коментарикоментари 0


В САЩ влизат в сила новите здравни права на американците по силата на здравната реформа, която е крайъгълен камък на президентството на Барак Обама, предаде Франс прес. Здравната реформа е заложена в закон, приет през 2010 г. По силата на закона от 1-ви януари т.г. на застрахователите се забранява да променят цените на здравните застраховки в зависимост от здравната предистория или от пола на човека, както и да отказват застраховка на пациент, чието лечение би излязло прекалено скъпо. На застрахователите се забранява и да въвеждат таван на годишните вноски по здравната застраховка. Законът задължава хората, които живеят в САЩ, било то американци или чужденци, да сключват здравна застраховка иначе ще бъдат глобявани с по 95 долара през настоящата година.
Глобата ще скочи до 695 долара през 2016 г. Логиката на реформата е ясна - ако всеки се застрахова, застрахователните вноски на хората в добро здраве ще компенсират сумите за скъпите лечения на болните. Реформата дефинира и леченията, които застрахователите трябва системно да покриват. От сега нататък всяка застраховка трябва да включва например постъпването в болница, по-специално в спешното отделение. Превантивните грижи като откриването на диабет или на рак, ваксините или противозачатъчните средства, трябва също да бъдат възстановявани по застраховката
За 150-те милиона души, за които досега техните работодатели сключват застраховка, нищо не се променя. Но за 25-те милиона, които се осигуряват сами при частни застрахователи, без да се ползват от тарифите за групови клиенти, нещата ще се променят, твърди Офисът за бюджета към Конгреса. Именно за тези хора и за хората без застраховка правителството отвори през октомври интернет портал, където те могат да разгледат каталог със застрахователни полици, предлагани от частни застрахователи и да преценят коя е най-подходяща за тях. Сайтът healthcare.org се използва вече в 36 щата, а други 14 щата създадоха собствени сайтове.

Вече 2,1 милиона души са използвали интернет порталите, за да сключат здравна осигуровка. Правителството си е поставило за цел до март те да бъдат 7 милиона. В САЩ само най-бедните хора и онези, които са над 65 години, могат да се осигуряват чрез еквивалент на системата за Социална сигурност. За тях нищо не се променя.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886