EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ:Конгресът одобри данъчната реформа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Конгресът одобри данъчната реформа

mail06:40 | 21.12.2017прегледи 17693 коментарикоментари 0


Конгресът на САЩ днес окончателно одобри най-голямото намаление на данъците през последните 31 години, утвърждавайки първата мащабна реформа на президента Доналд Тръмп в мандата му, предаде Франс прес.
Тръмп заяви, че приветства "една историческа победа за американците" малко преди вота, който бе чиста формалност, на Камарата на представители.
Президентът говори в Белия дом и подчерта, че "този с текст на закон до голяма степен ние премахнахме по същество Обамакеър", както бе наречена програмата за достъпно здравеопазване. Този режим на здравно осигуряване, създаден от предшественика на Тръмп - Барак Обама, бе публично заклеймен от републиканците, отбелязва АФП.
Сенатът на САЩ, контролиран от републиканците, вече одобри най-всеобхватната данъчна реформа през последните над три десетилетия с 51 срещу 48 гласа през изминалата нощ, като всички републиканци гласуваха "за", а всички демократи гласуваха "против". Камарата на представителите гласува законопрокета по-рано вчера, но се наложи Сенатът да внесе дребни корекции, за да приведе текста в съответствие с бюджетните си правила и се стигна до втори технически вот на Камарата на представителите.
Данъчната реформа ще започне да се прилага от 2018 година и ще даде на мнозинство тежест да поиска от избирателите да подновят доверието си към него на парламентарните избори през ноември идната година, отбелязва Франс прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg