EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Банкери против промяна на лихвите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Банкери против промяна на лихвите

mail17:15 | 17.03.2016прегледи 896 коментарикоментари 0


Най-голямата американска банкова асоциация призова Федералния резерв на САЩ да се придържа към плановете за устойчива валутна политика, като подчерта, че дългото отлагане на вдигането на лихвите, а в по-лошия случай и намаляването им, може да има лоши последствия, съобщава британският вестник The Financial Times.
В навечерието на срещата на централната банка на САЩ, на която трябва да бъде взето решение за основните лихвени проценти, главният икономист на Американската асоциация на банкерите Джеймс Чесън предупреди, че твърде свободните политики пораждат икономически проблеми.
Икономистите очакват Федералният резерв, който през декември увеличи лихвените проценти за първи път от около 10 години, да не въвежда повече промени. Експертите смятат, че банката ще запази нивата на лихвите до следващата си среща през юни.
„Трябва да увеличат лихвите. Не казвам, че това трябва да стане бързо или веднага, обаче имаме нужда от твърда политика“, посочва Чесън. „Опасявам се, че някои от явленията в икономиката се случват, защото кредитният пазар бе толкова слаб за толкова дълго време“, казва той.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163