EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ удължиха сроковете за сделки с Русал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ удължиха сроковете за сделки с Русал

mail17:35 | 27.09.2018прегледи 586 коментарикоментари 0


Съединените щати удължават срока, до който инвеститорите трябва да приключат сделките си с Русал, руската група Ен+ (En+) и компанията Евросибенерго. Новата крайна дата е 12 ноември тази година. Това съобщи Управлението по контрола над чуждестранните активи към финансовото министерство на САЩ, цитирано от ТАСС.

Преди това американските инвеститорите имаха разрешение да правят сделки с тези компании до 23 октомври.

На 6 април министерството на финансите на САЩ обяви нови санкции срещу 38 физически и юридически лица от Русия, включително Рособоронекспорт, Руската финансова корпорация и Русал. Освен за намесата в изборите, Вашингтон обвинява Москва за анексирането на Крим, разпалването на насилие в Източна Украйна, подкрепата за режима в Дамаск и кибератаките.

Включването в санкционния списък означава замразяване на активите в САЩ и забрана за американските граждани да правят какъвто и да било бизнес с тези компании. Първоначално финансовото министерство на САЩ даде срок до 7 май на американските инвеститори, за да се освободят от акции и дългови инструменти на всички компании в списъка, а до 5 юни - да разтрогнат договорите си с тях.

След това на американските инвеститори бе разрешено да правят сделки с Русал до 23 октомври, припомня ТАСС. 

Групата Ен+ на Олег Дерипаска е постигнала "съществен напредък" за свалянето на санкциите срещу нея след 6-месечни преговори с финансовото министерство на САЩ, съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на Ен+, и цитирана от ТАСС.

Компанията не даде подробности за преговорите, но съобщи, че предстои да се направи още много, за да бъде постигнато официално споразумение, посочва Блумбърг.


Тагове: САЩ, Русал
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg