EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: Такса на километър?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Такса на километър?

mail07:04 | 29.03.2021прегледи 1091 коментарикоментари 0


Въвеждането на такса на километър е една многообещаваща идея, която ще осигури дългосрочен източник на финансиране за необходимите инвестиции в пътната инфраструктура в САЩ, смята министърът на транспорта Пит Бутиджидж. Подобна такса е многообещаваща, ако се вярва на принципа, който ползва, плаща. Част от финансирането за поддръжката на пътищата се плаща от потребителите с променлива такса в зависимост от броя на изминатите километри, коментира той пред CNBC.

Бъдещата цел не е да се увеличават данъците върху бензина, а да се премине към електрически автомобили в опит да се борим с климатичните промени, отбеляза той. В резултат на това данъчните постъпления от бензина ще намалеят.

Коментарите на транспортния министър идват в момент, в който президентът на САЩ Джо Байдън се подготвя да представи мащабни инфраструктурни проекти за 3 трилиона долара.

По време на предизборната си кампания Байдън представи многогодишен план за 2,3 трилиона долара. Според Си Ен Би Си сумата ще е между 3 и 4 трилиона долара./АФП, БТА, dir.bg

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg