EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ стимулира потреблението с ниска водеща лихва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ стимулира потреблението с ниска водеща лихва

mail12:02 | 04.11.2009прегледи 505 коментарикоментари 0


Ръководството на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ най-вероятно ще остави водещата си лихва на рекордно ниското равнище между 0 и 0,25 процента, за да стимулира потребителските разходи и да подпомогне започналото възстановяване на американската икономика, съобщава AP.
Икономиката на САЩ отчете ръст за последното изминало тримесечие за първи път от година. Все още обаче има известна несигурност за силата и устойчивостта на възстановяването, най-вече след оттеглянето на държавната подкрепа. 
В края на двудневното заседание на Комитета по паричната политика на американската Централна банка ще бъде обявена оценката на нейното ръководство за очерталия се подем на икономиката, уточнява AFP. Повечето анализатори очакват комитетът да бъде по-оптимистичен, отколкото на заседанието в края на септември, когато ръководителите на УФР заявиха, че икономиката, изглежда, се е възстановила след тежък спад. Оттогава насам обаче показателите за брутния вътрешен продукт
(БВП) на  САЩ, публикувани миналия четвъртък, потвърдиха излизането на страната от рецесията това лято с растеж от 3,5 на сто на годишна основа през третото тримесечие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg