EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ: Спад на автомобилния сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Спад на автомобилния сектор

mail11:38 | 20.05.2019прегледи 583 коментарикоментари 0


Промишленото производство в САЩ е намаляло с 0,5 процента през април заради големия спад в заводите, тъй като производството на автомобили и авточасти е продължило да се свива, предаде Асошиейтед прес.

Промишленото производство, което отразява общото заводско производство, комуналните услуги и миннодобивната промишленост, се е свило с 0,5 процента през април спрямо растежа от 0,2 процента през предходния месец, съобщи Управлението за федерален резерв (УФР). Промишленото производство се понижи с 0,5 процента през февруари.

Заводското производство е намаляло с 0,5 процента, най-вече заради 2,6-процентовия спад в производството на моторни превозни средства и части за тях, което се случва за трети път през последните четири месеца.

В сектора на комуналните услуги е отчетено рязко понижение от 3,5 процента. Добивът в мините, който включва и сондиране за петрол и газ, се е увеличил с 1,6 процента.

През последните пет години производственият сектор среща трудности на фона на слабите продажби на автомобили, задъхващата се световна икономика и ескалиращите търговски спорове.

Промишлени анализатори обвиняват за спада в продажбите на автомобили по-високите цени на превозните средства, конкуренцията на множеството последни модели употребявани автомобили и относително високите лихвени проценти.

Като допълнение към спада в продажбите на автомобили производителите са притиснати и от търговските спорове, произтичащи от твърдата търговска политика на президента Доналд Тръмп. Тя цели да свие постоянните търговски дефицити на САЩ, които според Тръмп са стрували на Америка милиони работни места в промишлеността.

Продажбите на дребно в САЩ са намалели миналия месец, тъй като американците са свили разходите си за облекло, електроуреди и строителни материали, информира Асошиейтед прес. Министерството на търговията обяви днес, че продажбите са спаднали с 0,2 на сто през април след скока с 1,7 на сто през март. Продажбите се понижиха и през февруари след растеж през януари. Данните предполагат, че въпреки стабилното наемане на работна ръка и доброто повишаване на възнагражденията американците остават предпазливи при разходите си. Продажбите на автомобили са намалели с 1,1 на сто през април, на електроника и електроуреди - с 1,3 на сто, а на облекло - с 0,2 на сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg