EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ смекчи контрола за износ към Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ смекчи контрола за износ към Индия

mail16:40 | 01.08.2018прегледи 749 коментарикоментари 0


Съединените щати са смекчили контрола за износ на високотехнологични продукти за Индия по същата схема, както за съюзниците си от НАТО, Австралия, Япония и Южна Корея, съобщи министърът на търговията Уилбър Рос, цитиран от Ройтерс.

Той каза това на индо-тихоокеански бизнес форум във Вашингтон. Преди това на същия форум дъръжавният секретар на САЩ Майк Помпейо обяви, че Съединените щати ще инвестират 113 милиона долара в технологии, енергетика и инфраструктури в индо-тихоокеанския регион в рамките на нова стратегия за задълбочаване на отношенията с региона. Помпейо обяви също така, че заминава на обиколка в Сингапур, Малайзия и Индонезия.

Първият дипломат обяви нова ера в икономическите ангажименти на САЩ в мира и благоденствието на индо-тихоокеанския регион. Той отбеляза, че Вашингтон ще се противопостави на всяка страна, която се опита да доминира в региона, изглежда отправяйки предупреждение към Пекин в контекста на засилването на търговските търкания и напрежението в Южно Китайско море.

Съветник на Помпейо уточни, че САЩ не се състезават с инфраструктурни проекти, повечето от които се ръководят от китайската държава. 

В началото на президентския си мандат Доналд Тръмп изтегли САЩ от Транстихоокеанското партньорство, ключово търговско споразумение за региона, припомня Асошиейтед прес. Според Помпейо въпреки оттеглянето на Вашингтон, американски компании продължават да работят за разширяването на икономическите интереси на САЩ в региона.


Тагове: САЩ, Индия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg