EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: Слаб ръст на продажбите на дребно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Слаб ръст на продажбите на дребно

mail14:02 | 17.09.2020прегледи 1151 коментарикоментари 0


През август 2020 година продажбите на дребно в САЩ отбелязаха по-слабо от очакваното повишение. Това е сигнал за забавяне на потребителските разходи, тъй като допълнителните обезщетения за безработица бяха намалени за милиона американци.

Според данни на Министерството на търговията продажбите на дребно през август се повишиха с 0,6% до $537,5 млрд. спрямо юли, когато нараснаха с 0,9% (низходяща ревизия от предишна оценка за повишение с 1,2%), докато очакванията на финансовите пазари бяха за по-силен растеж с 1,0%.

Спрямо година по-рано продажбите на дребно се увеличиха през август с 2,6%.

Изключвайки автомобилите, продажбите на дребно нараснаха през август с 0,7% при очаквания за повишение с 1,0%, докато изключвайки автомобилите и продажбите на бензин, те се увеличиха с 0,7% при очаквания за повишение с 0,9%.

В същото време продажбите на дребно, без тези за автомобили, бензин, строителни материали и хранителни услуги, се понижиха през август с 0,1% спрямо юли, когато нараснаха с 0,9%, докато очакванията на финансовите пазари бяха за растеж с 0,3%. Именно този показател, известен като "контролирана група" на продажбите на дребно, се използва при калкулиране на данните за БВП на САЩ.

Продажбите на дребно вече са с около 2% над нивата им от февруари - преди коронавирусната пандемия, но почти сигурно биха били доста по-високи, ако не беше се появила вирусна епидемия.

Въпреки че някои сегменти в сектора на дребно се представиха през последните месеци изненадващо добре, много от тях все още имат да извървят дълъг път. Така например продажбите в ресторантите са намалели с 21% в сравнение с година по-рано, а приходите в магазините за дрехи са намалели с 35%. Тези фирми просто не могат да се върнат към нормалния си бизнес, докато коронавирусът не изчезне./Източник: БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg