EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: Сенатът одобри данъчната реформа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Сенатът одобри данъчната реформа

mail09:26 | 20.12.2017прегледи 13782 коментарикоментари 0


Сенатът на САЩ, контролиран от републиканците, одобри най-всеобхватната данъчна реформа от над три десетилетия и я изпрати в Камарата на представителите за окончателно одобрение по-късно днес, предаде Асошиейтед прес.
Сенатът прие законопроекта с 51 срещу 48 гласа през изминалата нощ, като всички републиканци гласуваха "за" и всички демократи гласуваха "против". Камарата на представителите гласува законопрокета по-рано вчера, но се наложи Сенатът да внесе дребни корекции, за да приведе текста в съответствие с бюджетните си правила.
Протестиращи, които скандираха "убийте законопроекта, не нас", прекъснаха вота в Сената. Посетители в галерията започнаха да скандират малко след началото на гласуването и вицепрезидентът Майк Пенс, който го ръководеше, трябваше да спре и многократно да прикани квесторите да възстановят реда. Заради очакваните протести по време на гласуването имаше засилено присъствие на полицията на Капитолия пред сградата. Демонстранти прекъснаха дебатите в Камарата на представителите по законопроекта по-рано вчера.

Данъчната реформа, която президентът Доналд Тръмп описва като "коледен подарък" за страната, предвижда големи намаления в данъците за бизнеса и по-богатите и не толкова сериозни облекчения за средната класа и тези с по-ниски доходи, съобщи БНР. По изчисления на безпартийна комисия реформата ще добави около 1,5 трилиона долара към националния дълг в следващите десет години. Прокарването на промените би било първата законодателна победа за президента Тръмп. При приемането му американците се очаква да видят по-малко удръжки от заплатите си още през февруари.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150