EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ с нови работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ с нови работни места

mail17:45 | 08.03.2022прегледи 792 коментарикоментари 0


Данни на американското Бюро по трудова статистика показват ,че през февруари американската икономика се възстановява и добавя нови работни места. Въпреки това президентът Джо Байдън не отрича, че инфлацията оказва сериозен натиск върху американските семейства.

Данни на Бюрото по трудова статистика през последния месец сочат, че  са разкрити нови 678 000 работни места, а нивото на безработицата е спаднало от 4% през януари, до 3,8% през февруари.

Президентът Джо Байдън каза, че увеличаването на работните места е знак, че пазарът на труда се възстановява в резултат на работата, която администрацията му е свършила, за да овладее пандемията. Но признава, че инфлацията e на нива, които не са били толкова високи от началото на 80-те години и  оказват натиск върху американците.

Затова Байдън обещава намаляването на разходите и „контролирането на цените“ да  бъде основен приоритет  на неговото управление. Според статистиката  заплатите са продължили да растат миналия месец, но най-вече в най-нископлатените сектори, като ресторанти, хотели, магазини и складове.

Даниел Джао, старши икономист в сайта за работни места Glassdoor, прогнозира, че ръстът на заплатите ще продължи.

Въпреки това икономистите не са  убедени, че по-високите заплати могат да изпреварят по-високите цени на храната, бензина и наемите, и да спрат продължаващото покачване на инфлацията толкова бързо.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg