EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: Ръст от +5% до края на 2018 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Ръст от +5% до края на 2018 г.

mail17:02 | 14.08.2018прегледи 1028 коментарикоментари 0


Най-големият оптимист на „Уолстрийт" твърди, че след по-малко от 5 месеца широкият индекс S&P 500, в който са включени най-големите американски компании, ще нарасне с 12%. Това означава, че американската икономика може и да отчете ръст около и над 5%.

Може би има основание за подобно очакване, тъй като БВП на САЩ ускори нарастването и до 4,1% през второто тримесечие на 2018 година. Това е най-силното представяне на американската икономика за последните 4 години.

До края на тази година индексът ще достигне 3200 пункта. Така аргументира прогнозата си Тони Дуайър, анализатор в Canaccord Genuity Group, и известен с предимно оптимистичните си прогнози за пазара на акции на „Уолстрийт". Пред „Блумбърг" той добавя, че рестартираните очаквания по света за икономически ръст и демографската ситуация ще бъдат допълнителните фактори в подкрепа за по-нататъшното нарастване на индекса през втората половина на годината.

През януари S&P 500, един от основните американски индекси, отбеляза рекордните в 2 872.87 пункта, но след това нарасналата волатилност и скока в доходността изпрати акциите в ниски пикови позиции, което доведе до корекция в началото на февруари до спад с 10%. Оттогава насам индексът се възстановява първо бавно, но все по-стабилно, а в сряда затвори до най-високото си ниво за отминалата седмица от 2 857.70, въпреки че в петък, 10 август, спадна до 833.28 пункта.

За своите оптимистични прогнози Дуайър се позовава на най-важните фактори, които са играли ключова роля в съдбата на бичия пазар: силен ръст на доходността и високи показатели за доверието сред потребителите и бизнеса. В същото време като неблагоприятни за фондовия пазар моменти може са определят непредсказуемостта на събитията на фронта на търговските войни и увереността на Федералния резерв на САЩ (централната банка), че икономиката е в състояние да се адаптират към по-високи лихви.

 


Тагове: САЩ, икономика
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg