EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ: Ръст на производствата за юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Ръст на производствата за юни

mail16:40 | 19.07.2018прегледи 576 коментарикоментари 0


Индустриалното производство на САЩ нарасна през юни с 0,6% спрямо май, показват официални данни на Федералния резерв.

Спрямо година по-рано индустриалното производство се повиши с 3,8% като само в рамките на второто тримесечие нарасна с 6% спрямо същия период на 2017-а година, отразявайки набиращият скорост растеж на водещата световна икономика след не много доброто началото на годината.

Промишленото производство  нарасна с 0,8% спрямо май, когато обаче отбеляза солиден спад с 1,0% (низходяща ревизия от предишна оценка за понижение с 0,7%), докато очакванията на финансовите пазари бяха за негово повишение с 0,7 на сто.

През юни ръст от 8% отчете производството на автомобили и на части за тях, след като през май автомобилния сектор пострада съществено в резултат на нарушаване на производствени процес при сглобяването на камиони след огромен пожар при доставчици на авточасти. Става въпроса за завод в Мичиган, който пострада  сериозно през май след огромна експлозия и последвал я пожар и не поради това той успя да достави авточасти за камиони Ford F-150 и за автомобили на компаниите General Motors и Fiat Chrysler. Промишленото производство, изключвайки автомобилостроенето, се повиши по-скромно с 0,3 на сто.

По принцип промишленото производство е най-важната и най-внимателно следена компонента от Фед, тъй като формира почти три-четвърти от общото индустриално производство и близо 12% от БВП на САЩ.

Производството в сектора на комуналните услуги се понижи слабо, но остава с 5% над негово ниво година по-рано, докато минно-добивният сектор продължи да нараства стабилно с 1,2% и остава един от най-добре представящите се сектори на американската икономика в резултат на по-високите цени на нефта и на природния газ, които водят до по-големи добиви на изкопаеми горива.

Натовареността на индустриалните производствени мощности се увеличи през юни до 78,% от 77,7% през май (низходяща ревизия от 77,9%).

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg