EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: Ръст на поръчките за дълготрайни стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Ръст на поръчките за дълготрайни стоки

mail17:02 | 30.06.2022прегледи 956 коментарикоментари 0


Поръчките за дълготрайни стоки в САЩ са се увеличили повече от очакваното през май благодарение на военното самолетостроене, сочат данни на министерството на търговията, цитирани от Франс прес.

Общата стойност на поръчките възлиза на 267,2 милиарда долара или с 0,7 на сто повече спрямо април. Анализаторите приветстват този растеж, но отчитат глобално забавяне на темпа. Експертите очакваха много по-слабо увеличение от +0,1 на сто.

Като се изключи транспортният сектор, поръчките са нараснали в същата степен (+0,7 на сто) спрямо очакваните +0,4 на сто.
 
Миналия месец поръчките в гражданското самолетостроене са намалели с 1,1 на сто, но спадът е бил компенсиран от увеличението с 8,1 на сто в отбранителния сектор. Поръчките за комуникационно оборудване са с растеж от 2 процента.

Дълготрайни стоки са тези, които се използват три и повече години, като автомобили, елекродомакински уреди и електроника. Стойностите не са коригирани спрямо инфлацията, която достигна 8,6 на сто през май на годишна основа и 1 процент на месечна основа. В резултат на това потребителите могат да купуват по-малко стоки за същата сума.

/БТА/

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg