EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ разработва дронове-подводници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ разработва дронове-подводници

mail12:45 | 19.04.2016прегледи 690 коментарикоментари 0


Пентагонът се стреми усилено чрез използването на нова технология за разработване на дронове подводници да обуздае опитите на Китай за доминираща роля в Южнокитайско море, съобщават медии от Вашингтон.

През последните шест месеци американското военно ведомство започна да говори открито за секретната доскоро програма за разработване на подводни единици без екипаж - подводници дронове, които са част от плана за сдържане на амбициите на Китай.

Министърът на отбраната Аштън Картър специално подчерта безпилотните подводници в реч за американската военна стратегия в Азия и посочи възможността за потенциалното им използване в Южнокитайско море, в големи райони от което дълбочината не е голяма. Инвестициите на Пентагона в подводния флот "включва нови подводни безпилотни апарати в няколко размера, които могат да носят различни полезни товари, и, най-важното, които могат да действат в плитки води, където пилотирани подводници не могат", каза Картър, който в петък посети САЩ военен кораб в Южнокитайско море.

С разкриването на новите технологии, които ще използва във военната област, Вашингтон подава ясен знак към своите потенциални съперници в Москва и Пекин за стремежите си да запази своeто военно превъзходство над тях. Безпилотните апарати са част от навлизането на роботиката във военната област на Америка като опит да запази предимството си пред останалите държави в тази сфера. Някои от видовете американски подводни дронове ще бъдат готови за влизане на въоръжение до 2020 г.

Източник: БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg