EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ подпомагат фермерите с $12 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ подпомагат фермерите с $12 млрд.

mail17:39 | 26.07.2018прегледи 1136 коментарикоментари 0


Властите в САЩ ще отпуснат 12 млрд. долара, за да подпомогнат местните земеделци и животновъди, които попаднаха под ударите на търговските контрасанкции, предава АФП. Министърът на земеделието на САЩ Сони Пърдю обяви, че правителството възнамерява „да подпомогне фермерите и така да даде на президента Доналд Тръмп време, за да договори дългосрочно търговско споразумение“. Това е първото изявление на американските власти, с което се признава, че митническата войн на Тръмп се отразява негативно на американски производители.

Според Пърдю потенциалните загуби в сектора земеделие са на стойност 11 млрд. долара. През последните месеци Тръмп се конфронтира с множество американски търговски партньори като едностранно въведе наказателни мита върху вноса на стомана, алуминий и китайски стоки на стойност десетки милиарди долари. Тези действия на американската администрация предизвикаха въвеждането на контрасанкции от засегнатите страни, от които най-сериозно пострадаха производителите на соя и свинско месо.

Обявените от Министерството на земеделието мерки са насочени към производителите на соя, сорго, пшеница, свинско месо, млечни продукти, плодове, ориз и ядки. Според Пърдю това решение „е ясен сигнал, че чужди държави не могат да тормозят нашите земеделски производители и да принудят САЩ да капитулират“. „Правилната политика на чуждите държави е да преустановят лошото си поведение, а не да отговарят с незаконни мита“, добави министърът. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134