EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ: По-малко промишлени поръчки... за ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: По-малко промишлени поръчки... за ноември

mail12:31 | 06.02.2019прегледи 905 коментарикоментари 0


През ноември 2018 година поръчките за промишлено произведени стоки в САЩ се понижиха изненадващо в резултат най-вече на рязко намаляване при търсенето на машинно и заводско оборудване.

Новите промишлени поръчки се свиха през ноември с 0,6% спрямо октомври, когато се понижиха с 2,1%, показват данни на Търговския департамент на САЩ, докато осредните прогнози на финансовите пазари бяха за слабо повишение с 0,2 на сто.

Поръчките за промишлено произведени стоки, без тези за транспортно оборудване, се понижиха с 1,3%, докато поръчките за промишлени стоки, изключвайки тези за отбраната - с 1,1 на сто.

В същото време търговският департамент направи лека низходяща ревизия на данните за поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба, като през ноември те нараснаха с 0,7% вместо с 0,8%. Поръчките за промишлено произведени стоки без тези за отбраната и въздухоплаването, обаче се понижиха с 0,6%. Именно тази категория данни се следи като ключов барометър за бизнес инвестициите в САЩ, тъй като те са мерило за разходите на фирмите за оборудване и софтуер. Тяхната низходяща ревизия за ноември е сигнал за известно влошаване на бизнес инвестиции в промишления сектор през последното тримесечие на настоящата година.

Днешният доклад на Търговския департамент на САЩ беше съществено забавен във времето с оглед на 35-дневното принудително спиране на част от работата на федералното правителство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg