EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

САЩ: План за втора данъчна реформа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: План за втора данъчна реформа

mail07:02 | 17.01.2020прегледи 1128 коментарикоментари 0


Белият дом планира да представи план за нови данъчни съкращения по-късно през годината по време на президентската предизборна кампания. Това заяви Директорът на Националния икономически съвет Лари Къдлоу, който е висш икономически съветник на президента Тръмп.

"Все още сме в процес на обсъждане на нови данъчни съкращения (Tax Cuts 2.0), като плановете за това ще бъдат оповестени по-късно по време на президентската предизборна капания - вероятно по-късно през лятото", посочи Къдлоу за телевизия CNBC. "Данъчните намаления версия 2.0 ще подпомогнат за икономическия растеж на средната класа: Това все още е наша цел".

Една от най-големите победи на администрацията на Тръмп по време на неговия първи президентски мандат беше Законът за данъчни облекчения и работни места от 2017 година, чрез който се намали ставката на корпоративния данък в САЩ до 21%. Законодателството на практика позволи на предприятията да запазят повече от средствата, които получават като печалба, като привържениците на данъчната реформа твърдят, че това ще продължи да стимулира растежа на работните места и на инвестициите.

През последните месеци Белият дом започна да проучва втори кръг от намаляване на данъците, съсредоточен главно върху увеличаване на доходите на средната класа в САЩ - инициатива, оглавявана именно от Лари Къдлоу.

"Това нещо няма да бъде завършено в продължение на месеци и ще бъде публикувано като стратегически документ в подкрепа на икономическия растеж по време на президентската кампания . Искаме да видим данъкоплатците със среден доход да започнат да получават най-ниските възможни ставки", отбеляза Къдлоу през ноември. Тогава той също така каза, че "не знае, дали може да се стигне до данъчна ставка от 15% за средна класа, което звучи като доста добра идея".

Тази втора данъчна реформа може отчасти да изравни някои от ефектите от първия кръг на намаляване на данъците. Така например домакинствата с по-малко от 25 000 долара получиха от първата реформа през 2017 година средно намаляване на данъка от едва около 40 долара, в сравнение с 33 000 долара данъчни спестявания за тези, разполагащи с доходи за 733 000 или повече долари.


Тагове: САЩ, данъци
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg