EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ отказват оръжие на Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ отказват оръжие на Турция

mail14:32 | 21.09.2017прегледи 9868 коментарикоментари 0


  Ние не можем да купим с парите си оръжие от САЩ, а САЩ дават оръжие на терористична организация, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по повод решението на Вашингтон да не продава оръжие на Анкара за охранителите на държавния глава на Турция, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
      Той изтъкна, че "не може да повярва", че е взето това решение и припомни, че САЩ оказват помощ на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН).
      Анкара смята СЗН за терористична организация, свързана с поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).
      Докато ние не можем с парите си да купим от вас оръжие, защо вие предоставяте безплатно оръжие на тази терористична организация, запита Ердоган.
      Администрацията на американския президент Доналд Тръмп изтегли предложение за продажба на американско оръжие на стойност 1,2 милиона долара за охранителите на турския президент, съобщи Асошиейтед прес.
     По-рано тази година администрацията обяви на Конгреса, че планира да даде разрешение на оръжейната компания Зиг Зауер (Sig Sauer) да продаде на Турция оръжията (стотици полуавтоматични пистолети и муниции). В Конгреса обаче се появи сериозна съпротива на идеята за продажба на оръжие след инцидента пред резиденцията на турския посланик във Вашингтон на 16 май. Тогава, пред резиденцията на посланика в САЩ, където се намираше Ердоган, се разразиха ожесточени сблъсъци между поддръжници и противници на властите в Анкара. При сблъсъците бяха ранени девет души, двама от които тежко. Полицията заяви, че видеозапис показва как охранители и няколко привърженици на Ердоган нападат малка група протестиращи.


Тагове: САЩ, Турция, оръжие
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097