EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ обнови военната си стратегия в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ обнови военната си стратегия в Европа

mail18:05 | 28.01.2016прегледи 1206 коментарикоментари 0


Европейското командване на въоръжените сили на САЩ обнови своята военна стратегия. В публикувания от него документ са били посочени шест приоритета в близките три до пет години, предаде УНИАН.
Главният приоритет е „сдържането на руската агресия“. 2015 г. е определена от американското командване като една от най-трудните от края на Студената война насам. Според документа в последните години ситуацията със сигурността в Европа се е изменила значително. Командването вижда заплахи от три направления – север, изток и юг. Главната причина за притесненията на първите две е Русия във връзка с агресивното ѝ поведение. В същото време от юг Европа се сблъсква със заплахата от страна на „Ислямска държава“.
„Командването ни продължава с работата си, фокусирайки вниманието си в равна степен върху реваншистка Русия, масовата миграция и терористите“, заяви командващия на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ ген. Филип Бридуол. Според него подновената стратегия цели това Европа да остане единна, свободна и мирна.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg