EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: Недоверие сред потребителите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Недоверие сред потребителите

mail11:40 | 17.04.2018прегледи 2381 коментарикоментари 0


Доверието на американските потребители в икономическото развитие на страната се понижи през април към тримесечно дъно в резултат най-вече на притеснения, свързани с търговската политика, провеждана от администрацията на Доналд Тръмп, показват предварителни резултати от проучване на агенция "Томсън-Ройтерс" и Университета на Мичиган.

Индексът на потребителското доверие в САЩ падна през април до 97,8 пункта, след като месец по-рано удари 14-годишен връх от 10,14 пункта (най-високо ниво от 2004-а година насам).

Индексът на потребителски очаквания за бъдещата икономическата активност се влоши до 86,8 пункта от 88,8 пункта месец по-рано, докато индексът, определящ текущата оценка на американските потребители за икономическите условия в страната, се понижи по-рязко от 121,2 до 115,0 пункта.

Понижението на потребителското доверие не е голямо, но е валидно за повечето възрастови и групи по доходи", посочи университетът в Мичиган. "Предприетите от президента Тръмп мерки относно търговията - налагането на тарифи върху стоманата и алуминия и определянето на евентуални мита за вноса на китайски стоки - бяха споменати спонтанно от почти една трета от респондентите, като почти всички дадоха отрицателни отговори", се посочва в последното проучване. За онези, които считат, че търговските ходове на Тръмп ще имат отрицателни последици, индексът на потребителските очаквания дори се срине през април до 64,2 в сравнение с индекс от 93,9 за тези, които не споменават по подобни притеснения.

Другите притеснения след потребителите са свързани с повишаването на лихвените проценти след като през март Фед пови основната си лихва и потвърди, че планира поне още две увеличения през тази година./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099