EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: Лек ръст в продажбите на дребно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Лек ръст в продажбите на дребно

mail14:15 | 17.06.2013прегледи 371 коментарикоментари 0


Продажбите на дребно в САЩ са нараснали с 0,6 на сто през май - най-доброто темпо от три месеца, благодарение на повечето покупки на автомобили, предаде Асошиейтед прес. Потребителите са останали активни въпреки по-високите данъци, а това може да допринесе за по-бърз растеж до края на годината. Министерството на търговията съобщи, че продажбите на дребно са нараснали с 0,6 на сто през май спрямо април, когато показателят се повиши с 0,1 на сто.
Априлското увеличение се дължеше на нарастването на продажбите на автомобили с 1,8 на сто - най-голямото от шест месеца. Увеличение на продажбите има и при хардуера и стоките за масова употреба, но се отчита спад при мебелите и домакинските уреди.
С изключение на продажбите на автомобили, които са по-непостоянна категория, основните продажби са се увеличили с 0,3 процента - малко повече в сравнение с увеличението от 0,2 на сто през април. Министерството на търговията съобщи също така, че бизнесът е увеличил складовите си запаси с 0,3 процента през април след спада от 0,1 на сто през март.
Увеличение на презареждането на складовете може да доведе до по-голям икономически растеж и означава, че компаниите поръчват повече стоки от производителите. Икономиката на страната е нараснала с 2,4 на сто на годишна основа през първото тримесечие, до голяма степен благодарение на презареждането на складовете.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134