EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ изнасят газ за Персийския залив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ изнасят газ за Персийския залив

mail10:37 | 20.07.2016прегледи 1235 коментарикоментари 0


Първите американски товари на втечнен природен газ са доставени на Кувейт и Дубай през последните няколко месеца, за да отговорят на бързо нарастващото търсене на енергия в региона. Това обръщане на утвърдените до този момент потоци отразяват бума в американското производство на газ, причина за който са натрупването на резерви от шистов газ, както и нарастващото търсене на енергия от икономиките от Персийския залив и Северна Африка, коментира британското икономическо издание The Financial Times.
Много страни от Близкия изток са с големи газови ресурси, но не разполагат с инвестиция да приведат своите резерви в производство. Страните с бързо развиващи се икономики и население са принудени да внасят газ за производство на електроенергия и промишлени цели. Допълнителните доставки понижават допълнително цените и за редица държави е далеч по-лесно и евтино да направят преход от производство към внос на природното гориво.
Американският завод "Sabine Pass" доставя първата си пратка през февруари и оттогава насам вече е изпратил втечнен природен газ до седем държави: Аржентина, Чили, Бразилия, Индия и Португалия, както и Дубай и Кувейт. "Ние сме във времена на огромна промяна в транспортните маршрути. Старият ред се преобърна", твърди Тед Майкъл от "Genscape" - организация, която анализира данните от енергийния сектор.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg