EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ възстановяват икономиката си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ възстановяват икономиката си

mail15:19 | 11.09.2009прегледи 864 коментарикоментари 0


Вече е настъпил моментът правителството на Съединените щати да премине от борба с кризата към възстановяване на икономиката, заяви вчера министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър, цитиран от световните агенции.
На изслушване пред Надзорната експертна група към Конгреса на САЩ (COP), създадена като част от правителствената програма за облекчаване от проблемните активи (TARP) на стойност 700 милиарда долара, Гайтнър изтъкна, че правителствените мерки, въведени като реакция на финансовата криза няма да са необходими още дълго и че банките ще върнат спасителните заеми от 50 милиарда долара през следващите 18 месеца.
Вече сме в позиция да оценяваме нашата стратегия, докато преминаваме от мерки срещу кризата към възстановяване на икономиката и възобновяване на основите за бъдещия растеж, посочи министърът.
"Зараждащото се през септември 2009 година доверие и стабилност са далеч от обезкуращаващия страх и паниката през септември 2008 година", подчерта той.
Гайтнър отбеляза, че експертите са на единодушното мнение, че икономиката на САЩ вече е започнала да расте. Финансовата система показва признаци на възстановяване и цената на кредитите е спаднала особено чувствително, добави американският министър.
Въпреки това, предупреди той, има още дълъг път да се извърви, преди да се установи истински подем. Според него безработицата все още е на неприемливо високо равнище (9,7 на сто през август) и е реалистично да се очаква, че подемът ще бъде на етапи, с по-резки от обичайните амплитуди. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093