EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: Въгледобивен гигант обяви фалит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Въгледобивен гигант обяви фалит

mail15:04 | 31.10.2019прегледи 690 коментарикоментари 0


Най-голямата частна компания за добив на въглища в САЩ "Мъри Енерджи" (Murray Energy Corporation) обяви, че е подала молба за защита от фалит.

Въгледобивната компания заяви, че е постигнала споразумение за преструктуриране с нейните кредитори, които притежава повече от 60% от приблизително 2,7 милиарда долара непогасени вземания.

Компанията също така посочи, че възнамерява да финансира операционната си дейност по време на процеса по несъстоятелност с пари в брой и с достъп до 350 милиона долара нови парични средства за финансиране на длъжника

"Мъри Енерджи" е най-голямата компания в САЩ за подземно добиване на въглища, а собственикът ѝ Робърт Мъри беше голям донор на президентската кампания на Доналд Тръмп.

Президентът многократно обещаваше, че ще успее да върне производството на "прекрасни и чисти въглища“, но компанията продължи доста време да се бори за своето оцеляване.

В компанията работят 7000 души, като те ще продължат да работят, докато тече процеса по преструктуриране на дълг от над 2,7 млрд. долара след новия заем за 350 млн. долара. Заедно с компанията-майка, близо 100 нейни филиали също се наложи да подадат молба за защита от фалита.

Освен огромната дългова тежест на минно-добивната компания, основният проблем е, че електроцентралите все повече се обръщат към възобновяеми енергийни източници и към природния газ с оглед на екологичните предимства.

Фалитът на "Мъри Енерджи" е пример за намаляване на ролята на въглищата в енергийния сектор на САЩ, след като през последната година още осем въгледобивни фирми изпаднаха в несъстоятелност.


Тагове: САЩ, въглища, фалит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg