EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ все още в рецесия, смятат повечето американци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ все още в рецесия, смятат повечето американци

mail09:40 | 14.07.2010прегледи 430 коментарикоментари 0


Според 84 процента от американците страната им все още е в рецесия или върви към рецесия, а много малко са на мнение, че президентството на Барак Обама е подобрило икономиката, показва проучване на агенция Блумбърг, цитирано от Франс прес.
Допитването, проведено от института Selzer and Co, показва, че 71 процента са на мнение, че въпреки изявленията на икономистите, страната сякаш още е в рецесия. 13
на сто от анкетираните смятат, че страната продължава да отслабва и отново ще затъне в рецесия.
Едва 14 процента са убедени, че икономиката има солидни основи и няма да изпадне в нова рецесия.
Според официалната статистика САЩ отчитат три последователни месеца растеж от лятото на 2009 година и се очаква през пролетта на 2010 да бъде отчетен четвърти пореден месец на растеж.
Година и половина след встъпването в длъжност на Барак Обама, анкетираните дават строга оценка на управлението му. 63 на сто от тях са на мнение, че страната е тръгнала надолу, а едва 31 процента смятат, че се движи в правилна посока.
Само 17 процента се чувстват в по-добро положение, отколкото при идването на власт на Обама. Запитани какъв трябва да бъде икономическият приоритет на правителството, 70 процента посочват намаляване на безработицата, а 28 процента - намаляване на дефицита. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg