EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: Връзката корпорации + партии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Връзката корпорации + партии

mail16:14 | 16.09.2016прегледи 2722 коментарикоментари 0


Британският вестник The Guardian е получил достъп до изтекли документи, в които са разкрива влиянието на парите на корпорациите върху демократичния процес в САЩ и нарушенията, които политици, лобисти и дори съдии са готови да извършат за тях.
Предоставени от анонимен източник 1500 страници документи са събрани от прокурори, разследващи нарушения в събирането на средства за политически кампании в САЩ. Миналата година върховният съд в американския щат Уисконсин е наредил унищожаването на тези документи, но част от тях е оцеляла и е била предадена на медиите.
Разкрива се, че милиони долари са били тайно дарявани от корпорациите и от свръхбогатите, за да се повлияе върху изборите в страната. Вижда се как американската демокрация бива изкривявана от големия бизнес – нещо, което бе осъдено от кандидатите за президент на страната Доналд Тръмп и Бърни Сандърс.
Петима прокурори от Уисконсин са извършили разследвания за възможни нарушения във финансирането на кампанията на вече оттеглилия се кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Скот Уокър, който е бил губернатор на щата. През юли 2015 г. разследването е било спряно. Изненадващо, но съдът нарежда унищожаването на всички събрани от прокурорите доказателства.
Сред документите има стотици страници лична кореспонденция, според която влиятелни и богати бизнесмени са дарявали средства на кампанията на Уокър. Те са лобирали той да се придържа към своите мерки, насочени срещу профсъюзите.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg