EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ & Китай: Фаза 1 на търговско примирие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ & Китай: Фаза 1 на търговско примирие

mail19:05 | 16.12.2019прегледи 1332 коментарикоментари 0


Успешната първата фаза на търговско споразумение между САЩ и Китай.

Двете страни обявиха споразумение "Фаза едно", което ще доведе до понижение на митата и за двете страни, а Китай ще купува повече американски селскостопански продукти. Китайски представители казаха, че документът от девет глави, включващ интелектуална собственост, трансфер на технологии, финансови услуги и уреждане на спорове, трябва да бъде преведен и да бъде разгледан от правна гледна точка, преди да бъде подписан.

Китайски експерти и медии се присъединиха към правителствените представители в мнението, че споразумението ще намали несигурността за компаниите поне в краткосрочен план. Те обаче остават предпазливи, отбелязвайки, че и двете страни трябва да покажат воля за компромис, за да бъдат решени по-фундаменталните различия между тях.

Официални представители казаха, че САЩ ще започнат да отменят митата за китайския внос вместо да продължат да ги увеличават. Споразумението бе обявено точно два дни преди въвеждането на нови по-високи мита за двете страни. Китай също ще понижи митата, уточни официален представител, без да даде подробности.

Китай описва споразумението като отговарящо на отварянето на китайската икономика и на задълбочаването на икономическите реформи в страната. Увеличеният внос на висококачествени стоки от САЩ и другаде ще покрие нарастващите нужди на хората от по-добър живот, посочи в изявление заместник-министърът на търговията Ван Шоувън.

Китайският националистически англоезичен таблоид "Глобал таймс" определи споразумението като ново начало. Изданието обърна внимание на положителната реакция на борсите през последните дни, след като се появиха информации за евентуално постигане на споразумение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg